Werking Zuid

In het studiowonen van de Zuid-Australiëlaan delen 8 bewoners het huis.
Deze tweewoonst bevindt zich in een rustige buurt op vijf minuten wandelafstand van het station.
Elke bewoner beschikt over een studio met zit-slaapkamer, een kitchenette en badkamer.

Er is veel aandacht voor het persoonlijk leven. De bewoners zorgen zelf voor hun huishouden en kunnen gebruik maken van gemeenschappelijke toestellen ( wasmachine, droogkas, microgolf en oven, PC …). Een begeleider kan helpen om dit aan te leren. Wanneer nodig kan er ook een externe dienst hulp komen bieden in het huishouden (bv poetshulp)
Contact met medebewoners kan in de gemeenschappelijke living.

Naast ondersteuning in het individuele leven worden diverse groepsactiviteiten aangeboden: uitstapjes, knutselactiviteit, kookactiviteit… Deelname is steeds naar eigen keuze.

Elke weekdag is er ’s avonds een gemeenschappelijke maaltijd, zaterdag of zondag wordt er ’s middags gekookt. De bewoner kiest zelf of hij/zij een warme maaltijd wenst of niet. Ontbijt en lunch zorgt elke bewoner dagelijks zelf voor.
Een individuele begeleider ondersteunt de bewoner in zijn persoonlijke behoeften/hulpvragen. De cliënt kan wekelijks met zijn individuele begeleider een afspraak maken.

Begeleiding is overdag aanwezig op vaste momenten en is een aanspreekpunt voor alle cliënten. Enkele uren per dag is er geen begeleiding aanwezig. ’s Nachts is er een inslapende begeleider in huis. In noodsituaties kan men daarnaast steeds telefonisch beroep doen op een noodpermanentie.

Het leven zoals het is … ZUID