Het leven zoals het is... Zuid

7.30 uur. Een doordeweekse donderdag, mijn wekker gaat (amai, nu al, ik ben nog een beetje moe, weer wat laat TV gekeken gisteren, en dan heb ik er nog slecht van gedroomd ook) en ik sta op. Snel even douchen, aankleden en een boterham eten . Normaal gezien zet ik mijn wekker niet vaak want ik ga niet meer werken, maar ik heb om 9.30 uur met mijn individuele begeleider afgesproken om naar Ikea te gaan: een nieuwe kleerkast kiezen, ik wil zeker op tijd klaar zijn en ik wil vooraf nog een en ander doen.

Het is vandaag ook mijn wasdag, dus draag ik al mijn wasgoed in de waszak naar beneden en steek ik al een witte en een gekleurde was in, dan is die als ik vanmiddag terug ben al klaar om te drogen.   Ik steek ineens ook mijn vuilzakje in de grote bak in de garage en mijn lege flesjes in de PMD zak.

9.00 uur. Ik ga nog even op het prikbord en de kalender kijken in de living om te zien wie er vandaag de dag werkt en wie de nacht komt doen straks.  Ineens ook maar eens zien of er deze week nog iets te doen is: aha, de nieuwe menu’s voor de warme maaltijden hangen uit!  Woensdag schrijf ik niet in want dan ga ik ’s avonds met L. (dat is een keilieve stagiaire) naar de cinema, en zaterdag ook niet: dan zijn ’t spruitjes, vind ik echt niet lekker, maar de andere dagen schrijf ik in om mee met de groep te eten.  Aha, er hangt ook nog een uitstap op:  zondag:  met de trein naar de rommelmarkt in Heist.  Nee, daar ga ik niet mee naartoe, ik wil liever nog eens naar een pretpark, zal ik eens zeggen. Misschien ga ik zondag naar mijn zus dan, ik zal nog zien, of ik blijf gewoon thuis.

Nog even dag zeggen tegen B. die de nacht gedaan heeft, ze vraagt of ik goed geslapen heb: niet echt nee, slechte droom gehad.  ’t Doet deugd om er even te kunnen over vertellen.

9.30 uur: daar is C. (mijn individuele begeleider) al.  Hij heeft de auto van De Lier gereserveerd, dan kunnen we de kast misschien wel ineens meebrengen en ineen zetten.

14.00 uur: terug thuis van Ikea, ik heb een mooie kast gekozen, gelukkig was ze niet te duur want ik had niet zo’n groot budget gekregen van mijn bewindvoerder.  Ze was niet in voorraad, nog eventjes wachten dus, dat is moeilijk voor mij, maar ja, niet aan te doen.  We hebben er ’s middags ook een kleinigheidje gegeten, leuk !

In de living zitten 3 bewoners en begeleidster T. en stagiaire L. groenten te snijden: dat is het groentegroepje.  Ze snijden groenten en vriezen die dan in, dat is gemakkelijk voor de kook.  Ik doe dat ook graag, ik doe rap mijn spullen naar mijn studio en zet me erbij om te helpen.

18.00 uur: hèhè, ik ben er moe van, eten doe ik vandaag rustig alleen in mijn studio, ik had een maaltijd besteld om apart op te eten, de dag was al druk genoeg.

Voor ik naar boven kwam heb ik mijn was nog in de droogkast gedaan en mijn brievenbus leeg gemaakt.  Er zit een brief met een venstertje bij de post, wat zal dat zijn… Ik vraag de begeleidster na het eten even apart te spreken om mijn post mee te bekijken.

20.00 uur: de begeleider van de dag gaat naar huis, maar over een uurtje komt de nacht al toe, die wil misschien nog wel een spelletje Rummicub met me doen.  Intussen maak ik al een boodschappenlijstje voor morgen, dan komt A. van familiehulp in de voormiddag om samen boodschappen te doen en ze helpt me ook bij de strijk en de poets.

22.00 terug in mijn studio, ik maak me klaar om te gaan slapen, drink nog rap iets en nog een half uurtje TV zien.  Slaapwel !