Het leven zoals het is... ThiL

MAANDAG 7U30. Nu moet ik er echt wel uit. De wekker liep al een half uur geleden af, maar ik wou er nog even van genieten. Ondertussen sprong de poes al op mijn bed en miauwt om haar eten. Snel een blikje kattenvoer opentrekken. Zelf ontbijten zal er helaas niet meer inzitten. Nog een borstel door mijn haar , kleren aan en naar buiten. Verdorie, da’s waar, mijn brommer staat zo goed als droog. Misschien toch maar even langs de benzinepomp passeren. Eerst checken of ik mijn bankkaart bijheb en mijn bonneke voor warm eten deze middag op het werk.

DINSDAG 10U30. Vandaag mijn vrije dag. Toch een beetje uitgeslapen, tot ongenoegen van de kat. Om 11u komt mijn begeleidster van de Lier en deze namiddag komt familiehulp. Het appartement is een stort. Ik weet wel dat het zo niet hoort, maar de goesting ontbreekt mij soms, zeker na een lange dag werken. Ik moet er nu toch voor zorgen dat de grootste rommel weg is. Alle vuile kleren verzamelen en de waszak in voor de wasserette straks. Even een muziek je opzetten, dat maakt het toch wat leuker om de afwas te doen. Wat ruikt hier nu toch zo? Hum, de kattenbak verversen is precies ook nodig.

Triiiing, de bel. Oei, de begeleidster is er al. Ze ziet dat ik nerveus de deur open doe. Ik beken dat het huis er niet netjes bij ligt. Ze stelt voor om er even samen in te vliegen. Oef, dat valt mee. Na een half uur zitten we samen aan tafel, het huis opgerommeld, de kattenbak ververst en een boodschappenlijstje voor deze namiddag opgesteld. We drinken samen een tas koffie en ondertussen eet ik een boterham. Ik beken haar dat ik toch wat zenuwachtig ben voor deze namiddag. Er komt een nieuwe familiaal helpster om met mij te poetsen, boodschappen te doen en naar de wasserette te gaan. De vorige was ik al goed gewoon en nu moet ik opnieuw beginnen. De begeleidster stelt voor dat ze een beetje langer blijft zodat ze de familiaal helpster nog kan ontmoeten. Zo kan ze mij helpen met de kennismaking en nog eens uitleggen wat de bedoeling is. Dat vind ik een goed idee, want uit mijn kasten bijv. moet ze uit blijven.

De begeleidster vertelt ook dat ze een mail kreeg van de bewindvoerder. Ik mag zo’n platte tv kopen, maar het budget is wel beperkt. Die met het hele grote scherm, zal ik niet kunnen betalen. Ik vraag tot hoe groot ik kan gaan, maar mijn begeleidster kent de prijzen ook niet. Ik ga dit weekend eens rondrijden naar elektronicazaken om de prijzen te vergelijken en een model uit te kiezen. Zouden ze dat aan huis brengen want een tv op mijn brommer? Eventueel wil de begeleidster de tv wel naar huis vervoeren, als ik haar de kilometers betaal. 

17U30. Familiehulp is de deur uit. Ze viel precies toch wel mee, die nieuwe. Nu is er tijd voor wat ontspanning. Ik ga vanavond eten op de Gendarmerie. Wanner ik daar aankom, staat Carlo, de begeleider al in de potten te roeren.  Twee andere cliënten staan buiten een  sigaretje te roken. Sabine vertelt dat de vestconcerten terug beginnen. Misschien kunnen we volgende week na het eten met een groepje eens gaan kijken. De begeleider roept dat het eten klaar is. Aan tafel voert Marleen zoals altijd het hoge woord. Gelukkig grijpt Carlo in, vraagt hij Marleen om even te luisteren naar de anderen. Zo kan ik vertellen over mijn plannen om een platte tv te kopen en kunnen we afspreken voor het vestconcert volgende week.

20U00. Verdorie, ik ben mijn portefeuille op de Gendarmerie vergeten… wat nu? Ik bel de permanentie op. Het is Sien. Die werkt op de Kesselsesteenweg en ken ik eigenlijk niet zo goed. De portefeuille ligt er veilig en ik heb hem pas morgen terug nodig. Sien belooft me terug te bellen als ze een oplossing heeft gevonden.

Nog geen 10 minuten later gaat de telefoon. Sien kon Carlo bereiken en hij is nog niet zo ver weg. Hij komt terug naar de Sterrenstraat, dus kan ik daar mijn portefeuille gaan ophalen. Oef!