Het leven zoals het is... Gendarmerie

Ik kijk op mijn klok en het is bijna 06u00. Dat is vroeg hoor ik jullie al denken, maar ik ben nooit een lange slaper geweest. Vroeger werkte ik bij een bakker. Toen liep mijn wekker af om 04u00 en zat ik om 05u00 al op mijn fiets. Dat was pas vroeg.

Ik spring onder de douche, want dit heb ik altijd wel even nodig om wakker te worden. Ik kleed me aan en laat mijn steunkousen even aan de kant liggen. Rond 08u00 komt de Vip langs om me even te helpen met deze kousen. Soms durf ik ook wel eens niet opendoen omdat mijn steunkousen nog in de was steken of omdat ik me overslapen heb.

Na het douchen eet ik mijn ontbijt. Ik heb samen met de begeleiding afgesproken dat zij mijn brood, beleg en soep bewaren. Ik durf toe te geven dat ik daar wel wat hulp bij kan gebruiken, want ik eet echt heel graag en hierdoor kan ik soms moeilijk stoppen.

Na mijn ontbijt ga ik even naar buiten om een sigaretje te roken. Ik rook al sinds mijn dertiende en ondanks dat ik weet dat het heel ongezond is, vind ik het heel moeilijk om er mee te stoppen. Ik heb wel voor mezelf enkele regels gemaakt waardoor ik minder rook. Ik rook bijvoorbeeld niet binnen op mijn studio, want wist je dat je in huis gemiddeld meer rookt dan als je naar buiten gaat? En daarbij, ik hou ook niet van die geur in huis en ik wil mijn witte muren graag wit houden. J

Vandaag maak ik samen met de begeleiding mijn soep voor een hele week. Ik eet namelijk elke middag soep bij mijn boterhammen. Mijn lievelingssoep is tomatensoep met balletjes en pompoensoep. Deze staan dan ook regelmatig op de menu. Gisteren ben ik samen met een vaste begeleider deze ingrediënten gaan kopen. Ik ga wekelijks grote boodschappen doen en dan breng ik allerlei lekkers mee. De soep is klaar en ik neem ineens een portie warme soep mee naar mijn studio, want het is toch bijna middag.

Bij het binnenkomen in mijn studio merk ik dat mijn keuken er wel heel rommelig bijligt. Er komt soms een poetsvrouw langs, maar ik durf er soms nog wel eens rommeltje van maken. Na mijn middageten zal ik maar eens een beetje opruimen, want mijn individuele begeleider komt morgen langs. Meestal zie ik haar twee tot drie keer per week. Er moeten rekeningen betaald worden, dus ze komt me daar even bij helpen. Maar ze helpt me ook bij andere dingen hoor; reizen, concerten, doktersbezoeken,… een grote hulp dus.

Een poetsbeurt, enkele sigaretten en babbeltjes met de begeleiding later merk ik dat het bijna 17u is. De begeleiding bereid tegen 18u elke avond een 2-gangenmenu en ik ben er elke dag graag bij, want het zijn altijd wel lekkere gerechtjes, maar vandaag heb ik met de begeleiding afgesproken om iets vroeger te eten. Ik ga mijn maaltijd halen en ik krijg van de begeleiding mijn beleg mee voor morgenvroeg en mijn medicatiedoosje. Ik ga vanavond met enkele anderen naar een concert. Ik had jullie hier graag nog meer over verteld, maar ik moet helaas door.