Het leven zoals het is... Berlarij

8U00. Ik word wakker, heerlijk ik kan nog wat blijven liggen. Ik heb vandaag een vrije dag, moet niet gaan werken. De begeleiding voor vandaag is er al en de nachtbegeleiding is al vertrokken, maar dat is niet erg, die heb ik gisterenavond nog gezien.

Wat zou ik doen op mijn vrije dag…?

Ik denk dat ik in Lier ga wandelen, gewoon naar de winkels kijken? Of misschien is er wel tijd om samen met de begeleiding een fietstocht te maken? Of ik kan natuurlijk ook mijn kamer vandaag al kuisen… mee eten maken voor de groep? Wie blijft er nog thuis vandaag? Ja, we zijn toch wel met 4 thuis… we kunnen iets samen doen? Ik ga voorstellen om samen te gaan snookeren….Mij nog even omdraaien.

9U30. Ik word weer wakker. Nu sta ik op. Ik trek mijn kamerjas aan en ga eerst ontbijten. In de keuken zitten Koen en Ilse. Zij hebben al gegeten, Koen leest de krant. Uit de begeleidingskamer komt Martine. Ah, zij heeft vandaag de dag. Ik ga eens kijken wie er morgen komt. Er hangt een magneetbord. Daarop staat het uurrooster met foto’s van de begeleiding.

Martine gaat naar de winkel, ik ga mee. We moeten ons een beetje haasten, want op de middag gaan we weer eten en komen er nog een paar thuis van het werk. Ondertussen is Brigitte mijn kamer aan het poetsen. Ik betaal haar hiervoor met een dienstencheque. Vroeger poetste ik zelf, maar nu geniet ik ervan het te laten doen.

12U30. Tijdens de middag zitten we met 6 aan tafel. De zon schijnt en we zitten buiten op het terras. Ik vraag wie er zin heeft om te gaan snookeren. Plezant, Koen wil meegaan. Martine belt om een snookertafel te reserveren. Er is er nog één vrij en Koen en ik krijgen centen uit ons zakgelddoosje. We moeten om 18 uur terug zijn, want dan is het etenstijd.

Ik ben blij dat we zo dicht bij het centrum van Lier wonen. We kunnen dan zelf gaan en staan waar we willen. Als de begeleiding weet waar we zijn en wanneer we terugkomen, is alles ok.

17U30. We komen weer thuis. De anderen, die vandaag gewerkt hebben, komen ook thuis. We zijn nu met 10.  Als ik ga werken, kom ik thuis rond 17 uur.

Als iedereen thuis is, kan het echt druk zijn. Daarom is er afgesproken om in twee groepen te eten ’s avonds. Met 5 is minder druk dan met 10 aan tafel.

18U30. Amai, mijn snipperdag is alweer voorbij! We hebben gegeten, en ik doe vandaag de afwas.

Wat ik straks nog wil doen is vragen of de begeleider mij wil helpen bij het kiezen van een reis voor deze zomer. De reisgidsen zijn aangekomen. Ik moet ook nog vragen of mijn lidgeld van de G-tennis al betaald is.

Ondertussen is Martine naar huis. Wie werkt er deze avond en blijft er slapen? Dirk! Aha, ik zal hem eens aan zijn oren trekken en zeggen dat het lang geleden is. Een hele week! Ik zal hem ook vertellen wie er gewonnen is met de snooker.

Vanavond nog tv kijken in de groep, een film zien op mijn kamer, dan zal ik wel moe genoeg zijn… Wie werkte er nu alweer morgen overdag?